Siirtokuormat ja kuljetusketjut

Miles ERP:n avulla hallitset vaivatta myös sellaisia tavaraliikenteen tilauksia, joiden hoitaminen edellyttää yhdistelyä, useampaan osaan jakamista tai säännöllisillä aikatauluilla toimivan kuljetusketjun käyttöä.

Tilauksen jakaminen osiin

Voit jakaa tavarankuljetustilauksia sisäisiin siirtokuormiin ja useisiin siirtymiin eri kalustoilla. Käytännössä alkuperäinen tilaus voidaan siis sijoitella rahtirivien tarkkuudella niin monelle eri autolle ja siirtymälle kuin tarpeen. Voit luonnollisesti myös yhdistellä erillisiä tilauksia samaan kuljetukseen.

Välilastauspaikkojen valinta hoituu nopeasti tilauksen kirjaamisen yhteydessä, ja siirtokuormia on helppo käsitellä ja siirrellä ryhminä tai yksitellen ajojärjestelyssä.

Kuljetusketjun läpi kulkeva tilaus

Esimerkiksi pakettikuljetuksia varten järjestelmään voidaan määrittää kiinteästi aikataulutettu ja hinnoiteltu kuljetusketju, joka koostuu yhdistelmästä nouto-, runko- ja jakelukuljetuksia. Ketjuun määritellään terminaalit, toimipisteet ja säännölliset kuljetusten aikataulut, jonka jälkeen siihen on helppo automaattisesti sijoitella tilauksia.

Automaattiset saapumisilmoitukset

Vastaanottajalle voidaan automaattisesti lähettää saapumisilmoitus tekstiviestillä tilauksen ollessa noudettavissa toimipisteestä, tai mikäli kuljetusketjuun kuuluu säännöllisesti aikataulutettuja jakeluja, myös tekstiviesti-ilmoitus jakeluajankohdasta voidaan automatisoida; tekstiviesti sisältää myös linkin, jolla vastaanottaja voi tarvittaessa vaihtaa jakeluaikaa.

Reittisuunnittelu jakelukuljetuksille

Voit optimoida jakelukuljetusten reitit ajojärjestelyssä.

Hinnoittelu ja resursointi

Samoin kuin muidenkin tilausten hinnoittelussa, voit käyttää kuljetusketjussa kuljetussopimusta ja/tai vyöhykehinnoittelua. Jokainen kuljetusketjun osa voidaan hinnoitella erikseen, ja voit halutessasi määritellä sekä etukäteishinnoiteltuja ja toteumien perusteella hinnoiteltuja osuuksia.

Samoin kuljetusketjun osat on helppo määritellä eri yksiköiden tai vaikkapa alihankkijoiden suoritettaviksi. Kuljetusmaksu tilitetään automaattisesti tilauksen suorittamisessa mukana olleille yksiköille kunkin suorittaman osuuden mukaan.